Welkom...!

...op de site van onze scoutingvereniging. Nu u ons plekje op het internet gevonden heeft, zult u het hier hopelijk naar Uw zin hebben. Deze site probeert zoveel mogelijk informatie te geven over scouting, en dan in het bijzonder op scouting binnen en bij de Jan van Riebeeckgroep (jvr). Als u echter nog vragen heeft waar u via deze site geen antwoord op krijgt dan kunt u natuurlijk altijd terecht bij ons (kijk ook even bij de contact afdeling).

Het doel van deze site is tweedelig, het eerste deel bestaat eruit om mensen die niets (of niet veel) van scouting afweten te informeren. Zij kunnen op deze site veel informatie vinden over wat scouting is, wat scouting is bij de jvr, en hoe scouting werkt. Het tweede deel is informatie weergeven voor leden, of ouders van leden. Belangrijke zaken zoals gegevens over het bestuur, opkomsttijden en dergelijke zaken zijn zo overzichtelijk mogelijk op de site geplaatst.


Specsavers Stichting Specsavers steund
Specsavers steund de orginasaties in de regio. Wij hebben ons ook aangemeld.
U kunt onze groep steunen door te stemmen via deze link. Per e-mail adress kan er 1 keer gestemd worden. Na het stemmen, moet de stem nog bevestigd worden via de mail. Het kan zijn dat deze mail in de spam beland.
Alvast bedankt voor het stemmen.


De Koerier De Bevers bestaan dit jaar al weer 10 jaar. Zie ook het bericht in de Zutphense Koerier
Een hele prestatie voor de groep gezien bij de andere groepen in de regio het aantal bever speltakken terug loopt.
Mede-oprichter Alexander kan zich de eerste opkomst nog goed herinneren. Het regende en ze zijn direct goed begonnen met negentien kinderen. Hij als Lange Doener en Lydia als Pompedom in het toenmalige thema, het land Hotsjitonia.

Nu, 10 jaar verder hebben het thema en het clubhuis een flinke make-over gehad. De kinderen spelen in het dorp Hotsjitonia waar de leiding ze meeneemt door de acht activiteitengebieden, nu met een team van drie mannen en vier vrouwen sterk. Het jubileum werd 30 september groots gevierd met een Beverdisco voor alle leden, inclusief alcoholvrije feestcocktails.


Ouders gezocht Oudervertegenwoordiging groepsraad
Wij willen u dan ook van harte uitnodigen om u aan te melden om zitting te nemen in de groepsraad van de Jan van Riebeeck.
Op dit moment maken de leden van het groepsbestuur, alle leiding en personen met een ondersteunende functie deel uit van de groepsraad. Van de speltakken wordt momenteel alleen de stam in de groepsraad vertegenwoordigd.
Onze vereniging vindt het echter belangrijk dat ook de jonge leden in de groepsraad vertegenwoordigd worden. Van elke speltak met leden jonger dan 18 jaar (bevers, welpen, verkenners en rowans) willen we daarom graag met ingang van het nieuwe scoutingjaar (na de zomervakantie) een afgevaardigde in de groepsraad zien.

ST Joris dag 2017 Sint Joris dag 2017
Afgelopen zaterdag zijn tijdens de Sint Jorisviering 4 vrijwilligers voor hun inzet beloond bij de scouting Jan van Riebeeck in Eefde.
Voorzitter van Scouting Nederland (foto midden), Jaap Boot kwam hoogstpersoonlijk 2 lustrumtekens en 2 waarderingstekens uitreiken. Johan Zoerink (1e van links) en Herbert van Laar (2e van links) kregen het bronzen waarderingsteken opgespeld. Mark Gotink (1e van rechts) en Alexander van der Zel (2e van rechts) kregen voor respectievelijk 30 en 15 jaar het lustrum teken uitgereikt.

Fort Duijnhoop jaargang 6 Nr 2 Maart 2017 - Fort Duijnhoop - Jaargang 6 - Nr 2
Hoi Alemaal. Er is weer een nieuwe Fort Duijnhoop met veel verhalen en foto's over de gebreutenissen van de afgelopen tijd.

Veel lees plezier...Voorzitter gezocht Voorzitter gezocht.
Op dit moment is de functie van voorzitter vacant. Wij zijn dan ook op zoek naar een energieke voorzitter voor onze vereniging.
Je bent voorzitter van het bestuur van de groepsvereniging van de Jan van Riebeeck Als voorzitter bezit je de kunst alle kwaliteiten van de bestuursleden in te zetten voor de groep. De voorzitter heeft zijn/haar ogen op de toekomst en zijn/haar voeten stevig in de praktijk in de groep.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Remco Mensink. Dit kan per e-mail: penningmeester.jvr@gmail.com of op zaterdag voor of na de opkomst.

Zie de volledige vacature voor meer informatie.

Jubileum deel 2016 24 September 2016 vieren we ons 70 jarig jubileum. De eeste voorbereidingen zijn al in gang gezet.
We zijn begonnen met het aanschrijven van de oudleden en binnenkort worden ook de leden geïnformeerd.
Zie Jubileum 2016 voor meer informatie.

Wordt vervolgd ...


Rabobank Stem op het cooperatie fonds voor de sposoring voor zonnepanelen.
Ook dit jaar doen wij weer mee met het cooperatie fonds van de Rabobank
De scouting wil duurzaam en milieubewust voor onze kinderen en kindskinderen in het leven staan. Energieneutraal het gebouw exploiteren is daarbij het streven. Een 1e stap is nu een modulair systeem van zonnepanelen, zodat wij voor nu en in de toekomst in de energiebehoefte van de scouts kunnen voorzien.Jan van Riebeeck op facebook Jan van Riebeeck op facebook
Voor het laatste nieuws en activiteiten van de speltakken.

Fort Duijnhoop jaargang 4 Nr 3 Juni 2015 - Fort Duijnhoop - Jaargang 4 - Nr 3
Het einde van dit scouting seizoen nadert met rasse schreden en de afsluitingskampen komen al in zicht, ik hoop dat jullie er zin in hebben.
We hebben een prima seizoen gehad met veel goede evenementen, zoals de kerstviering, boerenkoolmaaltijd en St. Jorisviering, allemaal mooie evenementen.
. Verder hebben de scouts meegedaan aan de SSW waar de 1e plaats is behaald en de LSW waar ze 6e zijn geworden. Een heel goede prestatie waar we trots op mogen zijn bij de JvR.ST Joris dag 2015 Sint Joris dag 2015
Net als voorgaande jaren hebben we ook dit jaar weer een Sint Joris viering gehouden. Dit jaar stond het programma in het teken van het verslaan van de draak. Tijdens een tocht werden de kracht en moed van de verschillende deelnemers getest. Met aan het eind van de tocht de finale, het gevecht met de draak.
Terug op het terein werd de ervaring gedeeld met de ouders en is het Sint Joris verhaal verteld.
De dag werd afgesloten met een gezamelijke maaltijd.
Klik op de foto voor een korte film over deze bijzondere dag.


Klik hier voor de oude nieuws items.

Chr. scouting groep Jan van Riebeeck
Boedelhofweg 108 Eefde , Gelderland 7211 BT
52.16590 6.2471